NOS NieuwsAangepast

Klacht ex-burgemeester ongegrond

De in opspraak geraakte voormalig burgemeester van Schiedam, Wilma Verver, heeft bot gevangen bij de Accountantskamer. Het tuchtcollege voor accountants heeft de klacht van Verver tegen het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) ongegrond verklaard.

BING deed vorig jaar op verzoek van de Schiedamse gemeenteraad onderzoek naar het functioneren van Verver als burgemeester. De conclusie van BING was vernietigend. Verver heeft zich volgens de onderzoekers onder meer schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling en machtsmisbruik.

De vier wethouders van Schiedam kregen het verwijt dat zij te weinig hadden gedaan om Verver te corrigeren. De gemeenteraad nam de conclusies van BING over. De vier wethouders dienden hun ontslag in. Verver had al tijdens het onderzoek van BING ontslag genomen.

Verver had forse kritiek op het rapport van BING. Volgens haar heeft BING selectief met medewerkers van de gemeente gesproken. Er waren ook mensen juist heel tevreden over haar optreden op het Schiedamse stadskantoor, maar die werden in het rapport niet aan het woord gelaten, stelde ze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl