City grijpt titel na sensationeel slot

Manchester City heeft op sensationele wijze de Engelse titel veroverd.

De club werd voor het eerst in 44 jaar weer kampioen door thuis met 3-2 te winnen van Queens Park Rangers. Na negentig minuten leidde QPR nog met 2-1.

City eindigde door de overwinning net als rivaal Manchester United, dat dankzij een treffer van Wayne Rooney met 1-0 won bij Sunderland, op 89 punten, maar greep zijn derde titel op basis van een beter doelsaldo: +64 om +56.

City, met Nigel de Jong vlak voor rust als invaller, zette QPR direct onder druk en kwam na veertig minuten op 1-0. Na een fraaie aanval scoorde Pablo Zabaleta, al ging doelman Patrick Kenny niet helemaal vrijuit.

Bijna mis

Na de rust ging het echter nog bijna mis. Djibril Cissé zette QPR op 1-1 door te profiteren van een verkeerde kopbal van verdediger Joleon Lescott. Even later moesten de bezoekers verder met tien man na een rode kaart voor Joey Barton, die Carlos Tévez met een elleboogstoot trof. Desondanks kopte Jamie Mackie de 1-2 binnen.

Met de wetenschap dat Manchester United bij Sunderland op voorsprong stond, ging Manchester City hartstochtelijk op zoek naar doelpunten. Maar wat de ploeg ook probeerde, de bal wilde er niet in.

De thuisploeg leek de hoop al te hebben opgegeven, maar invaller Edin Dzeko kopte in de extra tijd plots de 2-2 binnen. City gaf nog één keer alles en na drie minuten in blessuretijd bracht Sergio Agüero de fans in extase door de 3-2 binnen te rammen.

Ondanks de nederlaag ontsnapte QPR aan degradatie. De Londenaren hielden Bolton Wanderers één punt achter zich, omdat Bolton op bezoek bij Stoke City niet verder kwam dan 2-2.

Arsenal derde, Spurs

Arsenal eindigde als derde en speelt volgend seizoen weer in de Champions League. De Gunners wonnen met 3-2 bij West Bromwich Albion. Na een kwartier keek Arsenal tegen een 2-1 achterstand aan, maar André Santos en Laurent Koscielny bezorgden de ploeg van Robin van Persie toch de zege.

Tottenham Hotspur klopte Fulham met 2-0 en werd vierde. De club speelt volgend seizoen voorronde Champions League, tenzij Chelsea de CL-finale wint, want dan mogen The Blues weer de CL in.