NOS SportAangepast

Maldonado verrast bij GP Spanje

Pastor Maldonado heeft Williams voor het eerst sinds 2004 een zege bezorgd in de Formule 1.

De van pole gestarte Venezolaan bleef bij de GP van Spanje in Barcelona local hero Fernando Alonso in zijn Ferrari ruim drie seconden voor. Daarmee hebben alle GP's tot nu toe in dit seizoen een andere winnaar gekregen.

Maldonado werd al voor de eerste bocht ingehaald door Alonso, maar hij heroverde de leiding bij de eerste pitstop en liet zich daarna zijn eerste F1-zege niet meer ontnemen. De Fin Kimi Räikkönen eindigde kort achter de Spanjaard als derde.

Wereldkampioen Sebastian Vettel kreeg een drive-through penalty, omdat hij niet genoeg gas terugnam bij de gele vlag. Hij kwam daardoor niet verder dan de zesde plaats. De Duitse Red Bull-coureur deelt nu in de WK-stand de eerste plaats met Alonso met 61 punten.

Lewis Hamilton, die na een straf in de laatste kwalificatietraining als laatste van start moest, vergaarde toch nog punten met een knappe achtste stek.

Eerste zege

Voor de 27-jarige Maldonado was het zijn eerste zege in de Formule 1. Hij maakte vorig jaar zijn debuut in de koningsklasse bij Williams. De Britse renstal deed de afgelopen jaren niet echt mee om de prijzen. De vorige zege dateerde alweer van 2004, toen de Colombiaan Juan Pablo Montoya de Grand Prix van Brazilië op zijn naam schreef.

"Wat een prachtige dag. Mijn eerste zege. Je kunt wel raden hoe ik me voel", jubelde Maldonado. "Ik hoop dat iedereen in Venezuela ook heeft genoten. De auto was geweldig. De snelheid was goed en onze strategie werkte. Ik kon Alonso en Räikkönen van me afhouden. We moeten op deze weg doorgaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl