NOS NieuwsAangepast

Verdachte drievoudige moord dood

De man die zichzelf gisteren in Amsterdam-Noord neerschoot toen de politie hem wilde arresteren, is in een ziekenhuis overleden. De 34-jarige man werd verdacht van betrokkenheid bij een drievoudige moord in Purmerland. Hij had zich opgesloten in zijn slaapkamer.

Toen de politie met hem had getelefoneerd, leek hij zich te willen overgeven. Maar kort nadat hij het contact had verbroken, schoot hij zichzelf neer. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij gisteravond overleed.

Volgens de politie heeft het arrestatieteam niet geschoten. De Rijksrecherche stelt wel een onderzoek in. Dat is gebruikelijk in dit soort zaken.

Moorden

De man werd in verband gebracht met drie moorden. Op 20 december werden twee lichamen gevonden op een parkeerplaats in Purmerland. De slachtoffers lagen naast hun auto. Een maand later vond de politie in het Noordhollands Kanaal bij Landsmeer het lichaam van een 34-jarige man die sinds 21 december werd vermist.

De drie slachtoffers hadden elkaar vlak voor hun dood ontmoet op de parkeerplaats van een fastfoodrestaurant in Amsterdam-West. De politie vermoedt dat het om een afrekening onder criminelen gaat, maar houdt ook nog rekening met andere scenario's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl