NOS NieuwsAangepast

Broadcast Partners wil wachten

Broadcast Partners (BP) heeft geweigerd mee te werken aan het onderzoek van NOVEC over samenhang tussen branden in IJsselstein en Hoogersmilde. Het bedrijf weigert al sinds de incidenten zijn uitzendgegevens ter beschikking te stellen. Dit mede op advies van zijn verzekeringsmaatschappij. Daardoor is niet met absolute zekerheid te zeggen of BP inderdaad heeft gehandeld zoals door de onderzoekers is beschreven.

De belangrijkste rapporten kent BP al sinds medio maart, maar het bedrijf wil er niet inhoudelijk op ingaan. In een schriftelijke reactie op de rapporten schrijft BP aan de NOS: "Het onderzoek naar de branden in Smilde en Lopik wordt, zoals eerder aangegeven, door de gezamenlijke partijen inclusief hun verzekeraar uitgevoerd. Deze partijen en hun verzekeraars zouden hun onderzoek uiteraard niet hebben ingesteld, als de brandoorzaken en de schuldvaststelling al duidelijk zou zijn. Van dat onderzoek maken de rapporten van Novec dus ook geen deel uit."

BP wil met andere woorden wachten op de uitkomsten van het onderzoek van de gezamenlijke verzekeringsmaatschappijen. Dat zal zich richten op de zogenaamde "stille getuigen", de fysieke restanten van de antenne-installaties. Dat onderzoek moet nog beginnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl