NOS NieuwsAangepast

Legionella bij Batavierenrace

Deelnemers van de Batavierenrace zijn mogelijk besmet met de legionellabacterie. De hardloopwedstrijd voor studenten werd twee weken geleden gehouden en finishte bij de Universiteit Twente. Gisteren werd de bacterie tijdens een routinecontrole in de douchekoppen van het universitair sportcentrum gevonden.

Volgens een woordvoerder heeft de universiteit overleg gehad met GGD Twente en is er geen reden voor paniek. "Er komen hier voornamelijk jonge, gezonde mensen en die lopen weinig risico. Maar we vonden het wel zo netjes om het te melden."

Het universitair sportcentrum is uit voorzorg gesloten. Het watersysteem is opnieuw gespoeld en er worden nieuwe douchekoppen geïnstalleerd. De Universiteit Twente doet onderzoek naar de oorzaak van de legionellabesmetting.

Grieperig

De organisatie van de Batavierenrace adviseert studenten die hebben meegelopen en anderen die de afgelopen tijd in het sportcentrum hebben gedoucht, naar de dokter te gaan als ze zich grieperig voelen.

De legionellabacterie kan de veteranenziekte veroorzaken. Dat is een infectieziekte die de luchtwegen en de longen aantast.

Volgens de woordvoerder van de universiteit hebben zich tot nu toe nog geen zieken gemeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl