NOS NieuwsAangepast

Studenten gaan Big Mac bezorgen

Drie studenten in de regio Rotterdam zijn een bezorgdienst voor het eten van fastfoodketen McDonald's gestart. De studenten bezorgen onder de naam MacDeliveryNL de hamburgers per scooter bij mensen thuis. Zo'n bezorgservice van de 'Mac' bestond eerder nog niet in Europa.

Op Twitter stromen de aanmeldingen voor de bezorgservice binnen nog voor de studenten officieel zijn begonnen.

McDonald's laat in een reactie weten de "vindingrijkheid en ondernemerslust" van de jongeren te waarderen, maar wil zich er verder niet aan verbinden.

Eerder niet haalbaar

Er is al eens geëxperimenteerd met een bezorgservice van McDonald's in Europa. Dat bleek toen niet haalbaar, omdat eten van de fastfoodketen binnen vijf minuten op tafel moet staan. Volgens een woordvoerder zijn de burgers anders niet meer knapperig en bovendien koud.

De Europese kwaliteitseisen zijn volgens de McDonald's hoger dan in landen als India of op de Filipijnen. Daar heeft de fastfoodketen al wel een eigen bezorgservice.

De jongens hebben in een reactie op Twitter laten weten dat ze gewoon verder gaan met hun bezorgdienst. McDonald's zegt dat de jongens dan maar eens langs moeten komen op het kantoor van de hamburgerketen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl