Zeker 55 doden in Damascus

Zeker veertig mensen zijn omgekomen bij een dubbele bomaanslag in Damascus»
Zeker veertig mensen zijn omgekomen bij een dubbele bomaanslag in Damascus AFP

Een dubbele zelfmoordaanslag in de Syrische hoofdstad Damascus heeft het leven gekost aan zeker 55 mensen, zegt de Syrische regering. Er zijn bijna 400 gewonden.

De aanslag is de bloedigste sinds de opstand tegen het bewind van president Assad veertien maanden geleden begon.

'Terreurdaad'

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. De regering wijst terroristen aan als de schuldigen. Dat is de gebruikelijke aanduiding voor opstandelingen tegen het bewind van president Assad.

De Syrische tv vertoonde vanochtend beelden van een diepe krater, vernielde auto's en lichaamsdelen.

Twee zware explosies volgende elkaar vanochtend kort na elkaar op. Een gebouw van de veiligheidsdienst raakte zwaarbeschadigd.

Meer aanslagen

De Noorse generaal Mood, het hoofd van de VN-waarnemersmissie in Syrië, bezocht de plaats van de aanslag vanochtend. Hij noemt de aanslag een nieuw voorbeeld van het lijden van de Syrische bevolking.

De laatste maanden zijn er geregeld aanslagen in Damascus, dat onder controle staat van het leger. Twee weken geleden kwamen bij een zelfmoordaanslag negen leden van de veiligheidsdienst om.

Deel deze pagina

Video

'Bloederige beelden van explosies Damascus'

In de Syrische hoofdstad Damascus zijn vanochtend twee zware explosies geweest. Volgens de Syrische staatstelevisie zijn er... tientallen mensen omgekomen. Midden-Oostencorrespondent Sander van Hoorn vertelt.

Audio

  • 40 doden bij aanslagen Damascus 40 doden en 160 gewonden. Dat is de voorlopige balans van de dubbele bomaanslag in de Syrische hoofdstad Damascus vanmorgen. De... leider van de VN-waarnemersmissie in Syrië, de Noorse generaal Robert Mood, ging ter plekke kijken.
  • Opnieuw bomaanslagen in Damascus De Syrische hoofdstad Damascus is opnieuw is getroffen door bomaanslagen. Er zouden twee explosies zijn geweest. De staatstelevisie... zendt beelden uit van tientallen rokende autowrakken. Midden-Oostencorrespondent Sander van Hoorn vertelt.
  • Bomkraters in Damascus Een dubbele bomaanslag vanmorgen in de Syrische hoofdstad Damascus heeft het leven gekost aan zeker 55 mensen. Er zijn bijna 400... gewonden. Wie zou er achter de aanslag zitten?

Video en Audio

Meer video en audio