OM wil hogere straf hooligans

Op billboards waren in Rotterdam foto's van verdachten te zien»
Op billboards waren in Rotterdam foto's van verdachten te zien ANP

Het Openbaar Ministerie wil dat de bestormers van het Maasgebouw in Rotterdam hogere straffen krijgen. Het OM gaat daarom in beroep tegen de straffen die de politierechter heeft opgelegd.

Zes relschoppers kregen dinsdag tussen de 100 en 180 uur werkstraf, een stadionverbod en een gebiedsverbod binnen een straal van 1 kilometer tijdens uitwedstrijden van Feyenoord. Dat is een lichtere straf dan het OM had geëist.

De rechter vond een lagere straf terecht omdat er foto's van de verdachten waren gepubliceerd. Daar was volgens de rechter onvoldoende wettelijke basis voor.

Foto's van verdachten

Het OM is het daar niet mee eens en wil dat het gerechtshof zich uitspreekt over het gebruiken van foto's van verdachten in de media en op billboards.

Op zaterdagavond 17 september bestormden zo'n 50 Feyenoordfans het Maasgebouw. De situatie werd zo dreigend dat politieagenten hun pistool trokken om zich te beschermen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Winst AkzoNobel fors gestegen Video De winst van verffabrikant AkzoNobel is in het derde kwartaal fors gestegen. In 2013 maakte het...21 okt 2014, 1352 keer afgespeeld
  • » Autobom van IS ontploft in Kobani Video Koerdische bronnen zeggen dat IS-strijders een vrachtwagen vol explosieven hebben laten ontploffen...21 okt 2014, 7317 keer afgespeeld
  • » NOS Nieuws in 60 seconden (11:45) Video Een kort overzicht van het belangrijkste nieuws van dit moment.21 okt 2014, 1763 keer afgespeeld

Meer video en audio