NOS NieuwsAangepast

Russisch vliegtuig vermist

In Indonesië wordt een vliegtuig met 46 inzittenden vermist. De Indonesische politie vermoedt dat het vliegtuig in bergachtig gebied, op zo'n 100 kilometer van Jakarta, is neergestort.

De Indonesische autoriteiten hebben weinig hoop dat er overlevenden zijn. De zoekactie naar het vliegtuig is gestaakt omdat het donker is. Morgen gaan drie helikopters op zoek naar het vliegtuig.

Het gloednieuwe toestel, dat een demonstratievlucht maakte, verdween van de radar bij een rondvlucht van zo'n 50 minuten boven Jakarta. De piloot had kort daarvoor toestemming gevraagd om iets lager te gaan vliegen. Het toestel daalde in korte tijd zo'n tweeduizend meter.

Vertegenwoordigers

Aan boord waren 46 mensen: acht Russische bemanningsleden en 38 passagiers. Onder de passagiers waren vertegenwoordigers van Indonesische luchtvaartmaatschappijen. Die zouden belangstelling hebben voor de aankoop van het toestel, een Russische Sukhoi Superjet 100. Ook waren er Indonesische journalisten aan boord.

Op de tweede luchthaven van Jakarta, Halim, waar het vliegtuig zou landen, worden familieleden van de inzittenden opgevangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl