NOS NieuwsAangepast

'Administratiekosten boete onjuist'

De belangenvereniging voor zakelijke rijders wil meedoen in de rechtszaak van de Wageningse professor Bernd van der Meulen tegen de heffing van administratiekosten bij een verkeersboete.

Van der Meulen weigerde begin dit jaar zes euro administratiekosten te betalen voor een verkeersboete die hij had gekregen. Hij ontving uiteindelijk een dwangbevel, zodat hij naar de rechter kon stappen.

De rechtbank in Amsterdam heeft bepaald dat er geen administratiekosten mogen worden opgevoerd bij een verkeersboete. Het Openbaar Ministerie is daartegen in beroep gegaan en voert de uitspraak van de rechter niet uit.

Steun

De belangenvereniging van zakelijke rijders gaat Van der Meulen steunen in zijn strijd. "De Vereniging Auto Van De Zaak vindt dat we het niet aan één man alleen moeten overlaten om de kastanjes uit het vuur te halen", schrijft de vereniging in een persbericht.

De belangenvereniging noemt het betalen van administratiekosten principieel onjuist en roept zakelijke rijders op om de zaak te steunen via hun site.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl