KPN: bod América Móvil te laag

Het hoofdkantoor van KPN in Den Haag»
Het hoofdkantoor van KPN in Den Haag ANP

KPN vindt het bod van het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil op aandelen KPN te laag. Dat laat KPN weten in een reactie op het bod van 8 euro per aandeel dat het Mexicaanse bedrijf heeft aangekondigd.

América Móvil zou daarmee 28 procent van de aandelen KPN in handen krijgen, nu is dat 4,8 procent.

KPN vindt dat 8 euro per aandeel het bedrijf substantieel onderwaardeert en zal América Móvil om een toelichting vragen. "In de tussentijd zal KPN alle strategische opties onderzoeken", zegt het bedrijf.

Degelijk bedrijf

Het bod van 8 euro per aandeel is bijna een kwart hoger dan de slotkoers van gisteren. In totaal zou er 2,6 miljard euro mee gemoeid zijn.

América Móvil noemt KPN "een degelijk bedrijf en een goede langetermijninvestering". Volgens de financïële topman Garcia Moreno is Europa "een markt die wij niet kennen en biedt KPN een betere kijk op de activiteiten in Europa".

Reactie beurzen

Het bod werd bekend voor de opening van de Amsterdamse beurs. Bij opening schoot de koers van het aandeel KPN met meer dan 20 procent omhoog.

De Mexicaanse beurs reageerde niet bepaald enthousiast op de overnameplannen. De aandelen van América Móvil daalden dinsdag met 7.93 procent.

Deel deze pagina

Video

Rijkste man ter wereld wil KPN

De rijkste man op aarde heeft interesse in KPN. De Mexicaan Carlos Slim is de baas van telecombedrijf América Móvil .

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9107 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 318 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 996 keer afgespeeld

Meer video en audio