NOS NieuwsAangepast

Opening vliegveld Berlijn uitgesteld

Door onze correspondent Wouter Meijer, in Berlijn

De opening van de nieuwe luchthaven van Berlijn is opnieuw uitgesteld. Op 3 juni zou Berlin Brandenburg International (BBI) in gebruik worden genomen. De luchthavens Tegel en Schönefeld zouden dan gesloten worden. Vandaag werd besloten de opening uit te stellen, omdat de brandveiligheid op BBI niet is gegarandeerd.

Oorspronkelijk was de opening van BBI al gepland voor november vorig jaar, maar de bouw liep ernstige vertraging op.

Dit nieuwe uitstel is een grote strop voor de luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air Berlin, die veel nieuwe verbindingen vanaf BBI willen openen.

Gefrustreerd

Het stadsbestuur van Berlijn en de regering van de deelstaat Brandenburg, waar de nieuwe luchthaven ligt, toonden zich op een persconferentie gefrustreerd. "Ik ben woest, maar er is geen alternatief. De veiligheid staat voorop", zei burgemeester Wowereit van Berlijn.

De verhuizing van alle faciliteiten was minutieus gepland. In de nacht van 2 op 3 juni zou al het verkeer van de oude luchthavens worden verplaatst naar de nieuwe.

Reizigers die al geboekt hebben voor de periode vanaf 3 juni, kunnen vertrekken en landen van de oude luchthavens, die nu dus langer openblijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl