NOS WielrennenAangepast

Zege Goss, val Cavendish en Phinney

Matthew Goss heeft de derde rit in de Giro d'Italia op z'n naam geschreven.

De Australiër won in de 190 kilometer lange etappe met start en finish in het Deense Horsens de massasprint.

Net als zondag werd de sprint ontsierd door een zware valpartij vlak voor de streep. Daarbij waren onder anderen Mark Cavendish, de winnaar van zondag, en roze trui-drager Taylor Phinney betrokken.

In de laatste van drie ritten op Deense bodem had het peloton op 25 kilometer van de finish Mads Christensen ingerekend. De Deen was als laatste overgebleven van een vroege kopgroep van zes met verder Martijn Keizer (Vacansoleil), Balloni, Navardauskas, Hollenstein en Minguez.

Eerbetoon aan Weylandt bij start

De laatste van drie Giro-ritten op Deense bodem werd voorafgegaan door een eerbetoon aan de vorig jaar in de derde etappe na een val overleden Belg Wouter Weylandt, wiens familie bij de start in Horsens aanwezig was.

Nadat de karavaan zich in beweging had gezet kwam al in een vroeg stadium een kopgroep tot stand met Martijn Keizer (Vacansoleil), Hollenstein, Christensen, Navardauskas, Balloni en Minguez.

Van de zes, die een maximale voorsprong van 3.30 kregen, hield Christensen het langst stand, maar op 25 kilometer van de meet viel voor de Deen het doek. Landgenoot Bak probeerde het daarna nog, maar zijn solo was slechts van korte duur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl