Poetin beëdigd voor derde termijn

Vladimir Poetin legt de eed af»
Vladimir Poetin legt de eed af  

In Moskou is president Poetin beëdigd voor een derde termijn. Hij volgt Dmitri Medvedev op, die de afgelopen vier jaar president was.

Poetin was al president van 2000 tot 2008. Drie termijnen achter elkaar is niet toegestaan volgens de Russische wet.

In dienst

Poetin werd in het Kremlin gezegend door het hoofd van de Russische Orthodoxe Kerk en legde daarna de eed af in een ruimte waar ooit de tsaren zetelden.

Hij hield een korte toespraak, waarin hij zei dat zijn hele leven in dienst staat van Rusland en het Russische volk.

Opgepakt

Gisteren protesteerden duizenden Russen in Moskou tegen Poetin. Ze zeggen dat er bij de presidentsverkiezingen gefraudeerd is.

Vierhonderd mensen werden opgepakt, onder wie de oppositieleiders Boris Nemtsov en Alexei Navalny.

Deel deze pagina

Video

  • video Poetin voor de derde keer beëdigd Voor de derde keer is Vladimir Poetin beëdigd als president. Hij is formeel weer de machtigste man van... Rusland. De afgelopen 4 jaar was hij premier onder president Medvedev.
  • video Poetin beëdigd als president Vladimir Poetin wordt in Moskou voor de derde keer beëdigd als president. Daarmee is hij formeel weer de... machtigste man van Rusland.
  • video Poetin en Medvedev nemen militaire parade af Vladimir Putin en Dmitri Medvedev nemen een militaire parade af op het Rode Plein in Moskou.

Audio

  • 'De actieleiders zijn gisteren al gearresteerd' Vladimir Poetin is voor de derde keer beëdigd als president van Rusland. En dat leidt tot protesten op straat. Bij een van die... demonstraties staat corresponent Kysia Hekster.
  • 'Stad helemaal afgesloten voor beëdiging Poetin' Vladimir Poetin is vanaf vandaag weer president van Rusland. Correspondent Kysia Hekster in Moskou volgde de inauguratie.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 3824 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4892 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3966 keer afgespeeld

Meer video en audio