City weer stap dichter bij titel

Manchester City heeft de voorlaatste horde op weg naar de titel genomen door Newcastle United met 2-0 te verslaan.

Concurrent en stadgenoot Manchester United klopte Swansea City eveneens met 2-0.

Yaya Touré was met twee goals de grote man bij City. Met een prachtig gekruld schot klopte hij doelman Tim Krul in de zeventigste minuut. Vlak voor tijd profiteerde Touré van de ruimte die Newcastle weggaf.

Bij United-Swansea was de eindstand al voor de rust bereikt, dankzij doelpunten van Paul Scholes en Ashley Young. Beide teams staan gelijk, City heeft een beter doelsaldo (+63 tegen +55). United moet voor zijn laatste wedstrijd naar Sunderland, City ontvangt Queens Park Rangers.

Spurs lopen uit op Newcastle

Tottenham Hotspur nam in de strijd om een CL-ticket een punt voorsprong op Newcastle door een 1-1 gelijkspel bij Aston Villa. Ciaran Clark zette Villa op 1-0. Vlak na rust kreeg Danny Rose van de Spurs rood en na een uur benutte Emmanuel Adebayor een penalty.

Het puntenverlies van de Londenaren was goed nieuws voor Arsenal, dat daardoor op de derde plaats in handen houdt. Ondanks twee goals van Robin van Persie wisten de Gunners zaterdag in een enerverend duel niet te winnen van Norwich City (3-3).