NOS NieuwsAangepast

Politie houdt Feyenoordfans tegen

In Heerenveen heeft de politie voorafgaand aan de wedstrijd Heerenveen-Feyenoord dertien fans van de Rotterdamse club aangehouden. Ze werden opgepakt omdat de politie dacht dat ze geen kaartje hadden.

Op het bureau bleek een aantal fans toch een kaartje te hebben. Zij zijn weer vrijgelaten. Wel hebben ze een bekeuring gekregen, omdat ze een politiebevel niet hebben opgevolgd.

In Heerenveen geldt om veiligheidsredenen tot vanavond laat een noodverordening. Er waren aanwijzingen dat veel Feyenoordsupporters die niet in het stadion terecht konden toch naar Heerenveen wilden komen. De toegangswegen werden door de politie gecontroleerd.

Teruggestuurd

Eerder vandaag werd een onbekend aantal Feyenoordsupporters teruggestuurd. De politie heeft kentekens en persoonsgegevens genoteerd. Onder begeleiding van motoragenten zijn ze de gemeente weer uitgeleid.

Feyenoordsupporters die wel een kaartje voor de wedstrijd hadden werden naar een parkeerterrein begeleid en konden vandaar naar het Heerenveen-stadion.

De wedstrijd in Heerenveen is voor Feyenoord belangrijk, omdat de Rotterdammers bij winst in de voorronde van de Champions League mogen spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl