Nayati dankt iedereen voor steun

Nayati en zijn vader»
Nayati en zijn vader AFP

De jongen uit Son en Breugel die in Maleisië was ontvoerd, bedankt iedereen die hem heeft gesteund en voor hem hem heeft gebeden.

Hij doet dat in een filmpje dat op internet is gezet en hij ziet er vrolijk en ontspannen uit.

"Ik wil iedereen bedanken die voor me gebeden heeft. Iedereen heel erg bedankt voor alle steun. Jullie hebben me gevonden en daar ben ik heel blij mee", zegt de 12-jarige Nayati Moodliar. "Gelukkig mankeer ik niets, ik heb geen pijn, ik ben oké. Bedankt voor alles."

Doodstraf

Nayati werd donderdag in Maleisië bij een wegrestaurant langs de snelweg vrijgelaten. Er zou aan de ontvoerders een grote som losgeld zijn betaald.

Zij hadden de jongen een week eerder bij zijn school in Kuala Lumpur in een auto gesleurd. Ze zouden na enkele dagen contact hebben opgenomen en dagenlang hebben onderhandeld.

De ontvoerders zijn nog niet opgepakt. Volgens de politiecommissaris krijgen ze de doodstraf als ze worden gevonden en veroordeeld.

Er was veel om de ontvoering te doen in Maleisië. De premier van het land riep de ontvoerders op Nayati geen pijn te doen. De ouders van Nayati deden op televisie een emotionele oproep om hun enige zoon terug te brengen.

Liefde

De jongen woont met zijn ouders tijdelijk in Maleisië, omdat zijn vader daar werkt. Die gaf vrijdag met zijn vrouw een persconferentie. "Ik wil iedereen over de hele wereld bedanken. Dit is niet meer een verhaal van een ontvoering, maar van medeleven, moed, vriendschap en liefde die verder gaat dan verschillen. De hele wereld kwam samen om deze jongen terug te brengen."

De familie vertelde niets over Nayati's gevangenschap en de omstandigheden waarin hij heeft vastgezeten.

Na zijn vrijlating liep Nayati zelf terug naar zijn school en belde zijn ouders, vertelde zijn vader geëmotioneerd op de persconferentie. "Nayati zei: 'Papa, ik ben vrijdag vertrokken en liep naar school. Vandaag loop ik terug naar huis. Ze krijgen mij niet klein.' En hij liep samen met al zijn vrienden naar huis. Dat was denk ik heel goed voor zijn heling; niet bang zijn en zijn routine weer oppakken."

Deel deze pagina

Video

Video

'De hele wereld werkte samen om hem terug te krijgen'

De ouders van de 12-jarige jongen die vorige week werd gekidnapt in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, hielden vandaag een... persconferentie (Engelstalig).

Video en Audio

Meer video en audio