NOS NieuwsAangepast

Baby overleden na straatruzie

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt of de baby van een mishandelde zwangere vrouw te vroeg geboren is door die mishandeling.

De 26-jarige Marokkaanse vrouw en haar Surinaamse vriend werden eind maart op de Nieuwendijk in Amsterdam uitgescholden door een groep Marokkaanse jongens. Tijdens de vechtpartij die ontstond, werd de vrouw geschopt, geduwd en geslagen.

In het ziekenhuis leken haar verwondingen mee te vallen. Ook het ongeboren kindje leek niets te mankeren. Een week later werd de baby te vroeg geboren en overleed kort daarna. Het is niet bekend hoelang de vrouw zwanger was.

Onderzoek

Volgens het Openbaar Ministerie is moeilijk vast te stellen of er een verband is tussen de mishandeling en de vroeggeboorte, zeker omdat er een week tussen zat. Justitie hoopt dat het NFI daarover meer duidelijkheid kan geven. Het is niet bekend wanneer het onderzoek klaar is.

Het onderzoek naar de mishandeling wordt ernstig bemoeilijkt doordat justitie geen contact meer kan krijgen met de slachtoffers. Hun gegevens zijn bekend maar ze geven vooralsnog geen gehoor aan de oproep om zich te melden.

Minderjarig

De vijf verdachten zijn allemaal minderjarig. Ze zijn kort na het incident door de rechter vrijgelaten. Het OM is daartegen in beroep gegaan. Die zaak dient naar verwachting over twee weken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl