Noodverordening in Heerenveen

Luchtfoto van het Abe Lenstra stadion in Heerenveen»
Luchtfoto van het Abe Lenstra stadion in Heerenveen ANP

Rond de eredivisiewedstrijd Heerenveen-Feyenoord geldt vandaag en morgen om veiligheidsredenen een noodverordening. Burgemeester Van der Zwan heeft aanwijzingen dat veel extra Feyenoordsupporters zonder kaartje naar Heerenveen willen komen. Voor hen is geen plaats in het stadion.

De noodverordening wordt vanmiddag om 12.00 uur van kracht en duurt tot zondagavond laat. In deze periode is de gemeente Heerenveen verboden terrein voor alle Feyenoordsupporters.

Morgen tussen 12.00 en 17.00 uur geldt een uitzondering voor Feyenoordsupporters die een kaartje hebben voor de wedstrijd. Zij kunnen hun auto neerzetten op het parkeerterrein Skoatterwâld in Heerenveen. Vandaar gaan ze dan naar het stadion.

Stadionverbod

Rotterdamse supporters die de noodverordening negeren, krijgen een proces-verbaal en lopen kans op een stadionverbod, schrijft de gemeente Heerenveen.

Deel deze pagina

Audio

  • Burgemeester Heerenveen: geen Feyenoord-supporters in Heerenveen Dit weekend geldt er een noodverordening in Heerenveen vanwege de eredivisiewedstrijd tegen Feyenoord. Burgemeester Van der Zwan... licht toe.

Video en Audio

  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 24 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 606 keer afgespeeld
  • » Cel voor doodmartelen in Zuid-Korea Video In Zuid-Korea zijn vier militairen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 25 tot 45 jaar voor het...30 okt 2014, 1113 keer afgespeeld

Meer video en audio