NOS NieuwsAangepast

Laatste campagnedag Frankrijk

De Franse presidentskandidaten Nicolas Sarkozy en François Hollande staan aan de vooravond van de beslissende verkiezingsronde. Vandaag is de laatste dag dat ze campagne mogen voeren.

Sarkozy hield in Sables d'Olonne, in het westen van Frankrijk, een toespraak. Hollande spreekt menigtes toe in Forbach (departement Moselle) en Perigueux in de Dordogne.

De centrumrechtse François Bayrou, die in de eerste ronde met zo'n 9 procent van de stemmen als vierde eindigde, maakte gisteren bekend dat hij op Hollande zal stemmen. Hij heeft zijn aanhangers geen stemadvies gegeven.

Bayrou vindt dat Sarkozy te ver naar rechts is doorgeschoten om de aanhang van het Front National van Marine Le Pen achter zich te krijgen.

Stemgerechtigden

Sarkozy staat in de peilingen achter op Hollande, maar in een radio-interview zei hij er niet mee te zitten dat Bayrou op zijn socialistische rivaal stemt. "De verkiezingen in 2007 heb ik ook gewonnen zonder de steun van Bayrou", aldus de huidige president.

Om 22.00 uur moeten de presidentskandidaten hun campagne staken. Hun lot ligt dan in handen van de ruim 46 miljoen stemgerechtigden in Frankrijk. De stemlokalen zijn zondag geopend van 08.00 tot 20.00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl