Opstelten niet op VVD-lijst

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil niet voor de VVD op de kieslijst staan bij de verkiezingen van 12 september. Dat zegt hij in een interview met De Telegraaf. Bij eerdere verkiezingen ontbrak de VVD-prominent ook op de lijst.

"Ik heb mijn hele leven niet op de lijst gewild, dat vind ik niet voor de hand liggen", zegt de minister in de krant. Dat hij als 'stemmenkanon' dit keer wel zou kunnen meedoen, wijst hij van de hand. "Het barst toch van die stemmenkanonnen en die maken een lawaai", zegt Opstelten.

Hetze

In het interview haalt Opstelten ook uit naar de PVV en Geert Wilders, die volgens hem zullen worden afgestraft voor de val van het kabinet. "We zaten goed op stoom. Natuurlijk neem ik hem dat kwalijk. De kiezer zal daar een oordeel over vellen."

Opstelten meent dat Wilders "het landsbelang niet heeft gediend" door de onderhandelingen stuk te laten lopen.

In een reactie op Twitter zegt Wilders dat "CDA en VVD bezig zijn met hetze tegen PVV". Hij noemt Opstelten en collega-minister Spies "ongeloofwaardige opportunisten".

Buik vol

Eerder namen twee kandidaten voor het CDA-lijsttrekkersschap ook al afstand van Wilders en de samenwerking met de PVV. Sybrand van Haersma Buma zei dat hij "zijn buik vol" heeft van de PVV en zijn tegenstander Liesbeth Spies noemde de gedoogconstructie "een experiment" dat niet voor herhaling vatbaar is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl