NOS NieuwsAangepast

Fotografen vermoord in Mexico

In de Mexicaanse staat Veracruz zijn de lichamen gevonden van drie fotografen en een administratief medewerker van een krant. De vier werden sinds woensdag vermist.

De gemartelde en in stukken gehakte lichamen van de vier werden gevonden in een kanaal in een buitenwijk van de stad Veracruz.

De gelijknamige staat is sinds enige tijd het strijdtoneel van een oorlog tussen twee drugskartels. Afgelopen zaterdag werd het lichaam van een correspondente van het weekblad Proceso in haar huis gevonden. Vorige zomer werden drie andere journalisten vermoord.

Verlaten

Gabriel Huge, een van de fotografen wiens resten zijn gevonden, had de staat Veracruz verlaten nadat afgelopen zomer zijn vriendin Yolanda Ortaz, een politieverslaggeefster van de krant Notiver, was vermoord. De adjunct-hoofdredacteur van die krant werd samen met zijn vrouw en kind een paar dagen later eveneens vermoord.

Gisteren werd de Dag van de Persvrijheid gehouden. Op een bijeenkomst in Amsterdam stond de situatie van de journalisten in Mexico centraal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl