Geen 5-meifestival Apeldoorn

Het bevrijdingsfestival in Apeldoorn gaat zaterdag niet door. De gemeente heeft de vergunning ingetrokken omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd.

De organisatie was in zee gegaan met een beveiligingsbedrijf, maar dat trok zich gisteren terug. En volgens de gemeente is het te kort dag om nieuwe beveiligers te regelen.

Stomverbaasd

Organisator Jan Willem van Holland is stomverbaasd over het besluit van de gemeente. "Wij hebben gisteren direct een ander beveiligingsbedrijf ingeschakeld dat de zaken zaterdag gewoon kon overnemen", zegt hij. "Maar klaarblijkelijk durfde de gemeente het niet aan."

De gemeente nuanceert dat. "Gisteren om 16.00 uur zei de organisatie contact te hebben met een nieuw bedrijf, maar rond was het nog niet", zegt een woordvoerder. "En we moesten snel beslissen. Ook de politie raadde ons af om het te laten doorgaan. We kunnen niet marchanderen met veiligheid."

Kroonjuwelen

Het festival is niet een van de 14 bevrijdingsfestivals van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, maar in handen van een andere organisatie. Het zou dit jaar voor het eerst plaatsvinden in het Mheenpark.

Op het programma stonden volgens de organisatie zo'n 20 "kroonjuwelen uit de schatkamer van de Nederlandse popmuziek", waaronder Kayak, Brainbox en Gruppo Sportivo. De organisatie verwachtte ruim 30.000 bezoekers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl