NOS VoetbalAangepast

Milan nadert Juve tot op één punt

Koploper Juventus heeft in de Serie A twee dure punten gemorst.

De club uit Turijn kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Lecce. AC Milan won met 2-0 van Atalanta en staat op één punt van Juve met nog twee duels te gaan.

Voor Juventus leek er niet veel aan de hand. De ploeg leidde al snel door een goal van Claudio Marchisio en Lecce moest tien minuten na rust verder met tien man na rood voor Juan Guillermo Cuadrado. Vijf minuten voor tijd ging het echter toch nog mis toen Andrea Bertolacci voor 1-1 zorgde.

Milan, zonder Nederlandse inbreng, kwam door een treffer van Sulley Muntari eveneens vroeg op voorsprong. In de slotminuut verdubbelde Robinho de marge.

Inter faalt, coach Rossi haalt uit

Internazionale slaagde er niet in naast Napoli en Udinese op de derde plaats, goed voor de voorronde Champions League, te komen. De ploeg ging met 3-1 onderuit bij Parma en staat nu op drie punten van haar concurrenten.

Wesley Sneijder schoot Inter na een klein kwartier nog op voorsprong, maar na rust keerden Fernando Marques, Sebastian Giovinco en Jonathan Biabiany het tij.

Het duel Fiorentina-Novara, dat in 2-2 eindigde, kende na ruim een half uur een opmerkelijk incident. Fiorentina-coach Delio Rossi haalde Adem Ljajic naar de kant. De Serviër was het daar niet mee eens en riep iets richting zijn coach. Rossi ontstak daarop in woede en gaf Ljajic twee klappen. De coach en zijn speler moesten door stafleden en reserves van 'La Viola' uit elkaar worden gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl