NOS SportAangepast

Philadelphia 76ers naast Chicago

In de eerste ronde van de play-offs van de NBA heeft Philadelphia 76ers de stand in de best-of-7-serie met Chicago Bulls gelijk getrokken (1-1).

De 76ers wonnen in Chicago met 109-92.

De Bulls, de beste ploeg in de reguliere competitie, leidden bij rust met 55-47. In het derde kwart scoorde Philadelphia er vrolijk op los (36-14) en deed het gemis van de geblesseerde Derek Rose zich voelen bij Chicago, dat zich niet meer kon oprichten in het slotkwart.

Aan de hand van Kobe Bryant (38 punten) kwam Los Angeles Lakers in de Western Conference op 2-0 tegen Denver Nuggets. Ook Andrew Bynum (27 punten en negen rebounds) was op dreef voor LA, dat nipt won: 104-100.

Domme actie Stoudemire

Amare Stoudemire mist donderdag de derde wedstrijd in de play-offs tussen zijn club New York Knicks en Miami Heat. De forward sloeg na de tweede opeenvolgende nederlaag bij de Heat uit frustratie een veiligheidsruitje van een brandblusapparaat stuk.

De sterspeler liep daarbij snijwonden aan zijn hand op en moet nu een kleine operatie ondergaan.

Na deze actie bood Stoudemire via Twitter zijn excuses aan.