NOS NieuwsAangepast

'Wietpas is discriminatie'

Buitenlanders die de deur zijn gewezen bij Coffeeshop Easy Going in Maastricht hebben aangifte gedaan van discriminatie. De politie heeft zeker drie aangiftes opgenomen.

Eigenaar Josemans van Easy Going opende vanochtend de deuren van zijn coffeeshop en weigerde vervolgens een vooraf geselecteerd gezelschap van vaste klanten uit het buitenland de deur, zodat zij aangifte konden gaan doen.

Daarna verkocht Josemans, die voorzitter is van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht, wel wiet aan andere buitenlanders. Volgens de nieuwe regels die vandaag zijn ingegaan zal hij een proces-verbaal krijgen en zal de gemeente zijn coffeeshop moeten sluiten. Door tegen de regels in te gaan, hoopt Josemans een proefproces uit te lokken.

Deuren dicht

De andere coffeeshops in Maastricht houden vandaag de deuren dicht. Vanaf vandaag zijn alle coffeeshops in Zuid-Nederland besloten clubs die alleen geregistreerde leden toelaten.

Ook in Tilburg wordt een proefproces uitgelokt. Coffeeschop Toermalijn heeft de wietpas niet ingevoerd en wacht tot de politie de eigenaar een proces-verbaal geeft. Het merendeel van de coffeeshops in de Brabantse stad zijn niet opengegaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl