NOS NieuwsAangepast

Spies kandidaat-lijsttrekker CDA

Demissionair minister Spies van Binnenlandse Zaken stelt zich verkiesbaar voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Dat heeft de partij in een persbericht bekend gemaakt.

Spies zegt dat ze zich "met hart en ziel" kandidaat stelt. "Het CDA zit in mijn bloed. Juist nu wil ik niet langs de kant blijven staan. Daarbij gaat het niet alleen om de toekomst van het CDA maar ook om de toekomst van ons land", zegt Spies.

Partijverkiezingen

Ze vindt het belangrijk dat er partijverkiezingen komen om een eigen lijsttrekker te kiezen: "Toen ik waarnemend partijvoorzitter was hebben wij begin vorig jaar verkiezingen voor het partijvoorzitterschap georganiseerd. Het is goed dat we onze leden nu hun eigen lijsttrekker laten kiezen. Ik ga met volle overtuiging meedoen aan de verkiezingen."

Spies is de tweede prominente CDA'er die zich kandidaat stelt als lijsttrekker. Eerder maakte CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma al bekend dat hij de partij wil aanvoeren.

Kandidaten

In totaal zijn er nu vier kandidaten. Ook onderwijsmanager Marcel Wintels van Fontys Hogescholen heeft zich kandidaat gesteld, net als het Nijmeegse CDA-lid Harry Wesselink.

Andere kandidaten kunnen zich nog melden tot 4 mei.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl