NOS NieuwsAangepast

Wilders verhuist niet naar de VS

PVV-leider Wilders zegt dat hij geen plannen heeft om naar de Verenigde Staten te verhuizen. Hij spreekt geruchten daarover met klem tegen. Wilders is momenteel in de VS om zijn boek 'Marked for Death' te promoten.

De laatste weken gaan er geruchten dat Wilders mogelijk Ayaan Hirsi Ali achterna zou gaan. Zij werkt sinds 2006 bij het American Enterprise Institute in Washington, een conservatieve denktank. Ook Wilders zou mogelijk een goedbetaalde baan in de VS kunnen krijgen.

Promotie

In New York reageerde Wilders stellig op die geruchten: hij verhuist niét naar de VS - niet voor en niet na de verkiezingen. De enige reden voor zijn bezoek aan de VS is dat hij zijn boek onder de aandacht wil brengen.

"Ik blijf echt in Nederland. Ik ga met heel veel enthousiasme en goede zin de campagne voeren. Na de verkiezingen zullen wij een grote partij worden", zei Wilders.

Fondsenwerving

Wilders ontkent ook dat hij in de VS fondsen probeert te werven. De lezing die hij geeft voor het Gatestone Institute maakt deel uit van een lezingencyclus, waarvoor bezoekers 10.000 euro betalen. Maar Wilders ziet daarvan niets, zegt hij.

"Ik heb geen enkele afspraak gemaakt dat ik daar iets van zal krijgen. Voor zover ik weet, krijg ik er geen cent voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl