NOS VoetbalAangepast

FA wil Hodgson als bondscoach

De Engelse voetbalbond wil graag Roy Hodgson als bondscoach. De FA is al met de manager van West Bromwich Albion in gesprek.

Het Engelse nationale team zit sinds februari zonder bondscoach, toen de Italiaan Fabio Capello opstapte. Stuart Pearce is tijdelijk aangesteld als vervanger.

De 64-jarige Hodgson was eerder hoofdtrainer van onder meer Liverpool en Fulham. Hij heeft ook ervaring in het buitenland; hij was al eens bondscoach van Zwitserland en Finland en trainde in de jaren '90 de Italiaanse topclub Internazionale.

"Roy is de enige trainer die wij hebben benaderd en wij zullen verder met hem in gesprek gaan", zei FA-voorzitter David Bernstein. Zijn uitspraken maakten duidelijk dat de veelgenoemde Harry Redknapp, coach van Tottenham Hotspur, uit beeld is voor de functie.

"Hodgson trotse Engelsman"

Hodgson staat met West Bromwich op een acceptabele tiende plaats in de Premier League. "Roy heeft de laatste vijftien maanden fantastisch werk gedaan en de interesse van de FA is daarvan het bewijs. Hij is een trotse Engelsman, dus wij begrijpen heel goed dat hij over de zeer gewaardeerde post van bondscoach wil praten", reageerde voorzitter Jeremy Peace van West Bromwich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl