NOS NieuwsAangepast

Colombia: Franse journalist vermist

In Colombia wordt een Franse journalist vermist. Roméo Langlois was voor de Franse nieuwszender France24 op pad met militairen in de jungle in het zuiden van Colombia. Hij verdween na zware gevechten tussen het Colombiaanse leger en de FARC.

De groep met Langlois was op zoek naar drugslaboratoria toen ze door strijders van de FARC werden aangevallen. Volgens het leger kwamen zeker vier mensen om het leven bij die aanval. Aanvankelijk meldde een generaal dat er vijftien doden waren, later stelde het ministerie van Defensie van Colombia het dodental naar beneden bij.

Behalve de Franse journalist werden na de gevechten aanvankelijk ook vier militairen en een agent vermist. Die zijn inmiddels terecht. Commando's van het Colombiaanse leger zoeken nu naar Langlois. Zware regenval bemoeilijkt militaire operaties in het door guerrilla's beheerste gebied.

Belofte

In het verleden hield de linkse rebellenbeweging FARC talloze militairen, agenten en politici gegijzeld. Maar eerder dit jaar liet de FARC de laatste van hen vrij en beloofde voortaan geen mensen meer te ontvoeren.

Roméo Langlois is een freelancejournalist die behalve voor France24 ook voor de Franse krant Le Figaro. Hij werkt al jaren in Colombia en heeft naast de Franse ook de Colombiaanse nationaliteit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl