NOS WielrennenAangepast

Bos wint ook laatste rit Turkije

Theo Bos heeft de laatste etappe in de Ronde van Turkije gewonnen.

De renner van Rabobank, die ook de eerste etappe op zijn naam had gebracht, was in de achtste rit de rapste in de massasprint. De eindzege ging naar de Bulgaar Ivaïlo Gabrovski, die in de derde rit de macht had gegrepen.

In de etappe over 121 kilometer met start en finish in Istanbul gingen Vladimir Goesev, Matteo Trentin, Damien Gaudin en Ivan Stevic al vroeg op avontuur, maar op zes kilometer van de finish werd de laatste vluchter teruggepakt.

In de hectische slotfase volgde nog een flinke valpartij, waarna Bos de sterkste was in de sprint. Hij liet Andrew Fenn en Stefan van Dijk achter zich.

Bos looft Renshaw

Rabo raakte bij de valpartij op drie kilometer voor de finish Graeme Brown kwijt. "Daarmee had ik een man minder, maar het had gelukkig geen nadelige gevolgen", aldus Bos op de website van de Rabobank-ploeg. "Mark Renshaw weet precies wat hij moet doen, ik hoefde alleen maar te volgen. Het is lekker om een ronde zo af te sluiten."

Het hernieuwde succes van Bos, die zaterdag aan de Ronde van Italië begint, betekende meteen de derde ritzege voor de Rabo-formatie die Renshaw de vierde rit had zien winnen.

Gabrovski

De eindzege Gabrovski van Konya-Torku Seker Spor, die de slotetappe begon met een marge van anderhalve minuut op de eerste achtervolgers in het algemeen klassement, kwam geen moment in gevaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl