Doden bij aanslag Nigeria

Een verwoeste auto na een eerdere aanslag van Boko Haram in Nigeria»
Een verwoeste auto na een eerdere aanslag van Boko Haram in Nigeria AFP

In het noorden van Nigeria zijn bij een terreuraanslag zestien mensen omgekomen. De aanslag vond plaats op de campus van een universiteit in de stad Kano. Daar waren op dat moment twee kerkdiensten aan de gang.

De daders waren met auto's en motoren het campusterrein opgereden. Daar gooiden ze met explosieven naar de kerkgangers en openden het vuur.

De schietpartij duurde ongeveer een half uur. Een getuige telde zeker vijftien doden. Een onbekend aantal mensen raakte gewond.

Boko Haram

De politie en militairen zijn op zoek naar de daders. Waarschijnlijk zijn het leden van de islamitische terreurgroep Boko Haram.

Die groep heeft het afgelopen jaar tientallen aanslagen gepleegd op kerken en overheidsinstellingen. Daarbij zijn honderden doden gevallen.

De meeste aanslagen waren in het noorden van het land, waar ook Kano ligt.

Deel deze pagina

Video

Vijftien doden bij aanslag Nigeria

In Nigeria zijn bij een terreuraanslag zeker vijftien mensen gedood.

Video en Audio

  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 699 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 248 keer afgespeeld
  • » Ambulance rijdt vaker voor drugs Video De Amsterdamse ambulance moet veel vaker uitrukken voor mensen die onwel raken door drugsgebruik...22 okt 2014, 31 keer afgespeeld

Meer video en audio