'Bewijs steun Kadhafi aan Sarkozy'

Sarkozy en Kadhafi in 2007 in Tripoli»
Sarkozy en Kadhafi in 2007 in Tripoli EPA

De Franse nieuwssite Mediapart zegt over documenten te beschikken waaruit blijkt dat de Libische leider Kadhafi geld had toegezegd voor de verkiezingscampagne van Nicolas Sarkozy in 2007.

Kadhafi wilde 50 miljoen euro overmaken aan de UMP, de partij van de huidige president. Of dat ook is gebeurd, is niet bekend.

Mediapart baseert zich op documenten uit december 2006. Daarin zou de toenmalige chef van de Libische inlichtingendiensten, Moussa Koussa, opdracht hebben gegeven het geld te regelen. Koussa spreekt over ontmoetingen met Brice Hortefeux, een vriend van Sarkozy.

'Bespottelijk'

De Socialistische Partij van François Hollande heeft Sarkozy vandaag gevraagd de Franse bevolking uitleg te geven over de kwestie. De Franse president heeft al meerdere malen ontkend dat hij steun zou krijgen van Kadhafi's regime. Hij noemde de aantijgingen "bespottelijk".

Sarkozy en Hollande strijden zondag 7 mei om het presidentschap. De socialist staat in de peilingen op een ruime voorsprong.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Veiling van kledingstukken van Madonna Video Wie graag een ketting van Madonna wil, kan volgende maand zijn slag slaan. In het Amerikaanse...22 okt 2014, 144 keer afgespeeld
  • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 2515 keer afgespeeld
  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 12542 keer afgespeeld

Meer video en audio