'Bewijs steun Kadhafi aan Sarkozy'

Sarkozy en Kadhafi in 2007 in Tripoli»
Sarkozy en Kadhafi in 2007 in Tripoli EPA

De Franse nieuwssite Mediapart zegt over documenten te beschikken waaruit blijkt dat de Libische leider Kadhafi geld had toegezegd voor de verkiezingscampagne van Nicolas Sarkozy in 2007.

Kadhafi wilde 50 miljoen euro overmaken aan de UMP, de partij van de huidige president. Of dat ook is gebeurd, is niet bekend.

Mediapart baseert zich op documenten uit december 2006. Daarin zou de toenmalige chef van de Libische inlichtingendiensten, Moussa Koussa, opdracht hebben gegeven het geld te regelen. Koussa spreekt over ontmoetingen met Brice Hortefeux, een vriend van Sarkozy.

'Bespottelijk'

De Socialistische Partij van François Hollande heeft Sarkozy vandaag gevraagd de Franse bevolking uitleg te geven over de kwestie. De Franse president heeft al meerdere malen ontkend dat hij steun zou krijgen van Kadhafi's regime. Hij noemde de aantijgingen "bespottelijk".

Sarkozy en Hollande strijden zondag 7 mei om het presidentschap. De socialist staat in de peilingen op een ruime voorsprong.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10566 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1233 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 1058 keer afgespeeld

Meer video en audio