NOS SportAangepast

Verkerk en Uilenhoed vijfde op EK

Marhinde Verkerk er is bij de EK judo in Tsjeljabinsk niet in geslaagd een medaille te veroveren in de klasse tot 78 kilogram.

In de strijd om het brons verloor de wereldkampioene van 2009 van de Oekraïense Marina Pristsjepa.

Pristjsjepa was de verliezend finaliste van 2009 en nam nu revanche. Halverwege kwam de Oekraïense met een yuko voor en dat resultaat hield ze met moeite vast.

Abigel Joo, winnares in 2010, heroverde de Europese titel. In de finale won ze met ippon van de titelverdedigster, de Française Audrey Tcheumeo. Tcheumeo had eerder op de dag Verkerk nog kansloos gelaten in de halve finales. Ze won met ippon van onze landgenote.

Ook Uilenhoed naast het podium

Ook Carola Uilenhoed belandde naast het podium. In de strijd om het brons in de klasse boven 78 kilogram verloor ze in de extra tijd (golden score) van Belkis Kaya uit Turkije.

De titel was voor de Russin Jelena Ivasjtsjenko.

Uilenhoed moest de titel veroveren om naar de Spelen te mogen, maar verloor en kwam in de herkansingen terecht. Daarin stuitte ze op de liefst 145 kilogram zware Poolse Ursula Sadkowska, die ze na twee strafjes met (yuko) de baas was.

Kaya en Uilenhoed bleven zonder score in de reguliere tijd. In de extra tijd stond onze landgenote even licht voor (passiviteit Kaya) maar ze verloor toen ze zonder techniek naar de grond ging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl