Tientallen tips na moord juwelier

De politie zoekt de overvallers van Juwelier Lapidee in Den Haag»
De politie zoekt de overvallers van Juwelier Lapidee in Den Haag Politie Haaglanden

De politie heeft 75 tips binnengekregen over de moord op een juwelier in Den Haag. De 47-jarige man werd woensdag bij een overval neergeschoten en overleed even later in het ziekenhuis.

Volgens de politie zitten er bruikbare tips tussen, maar is nog niet te zeggen of ze ook leiden tot het oplossen van de moord.

Een vrouw die zegt dat ze erg geraakt is door de overval, biedt via de politie 5.000 euro voor de gouden tip. Met het tipgeld van de politie komt de beloning daarmee op 20.000 euro.

Beelden

De overval is opgenomen door de bewakingscamera's in de juwelierszaak. Daarop is te zien dat er twee overvallers zijn. Eerst doen de mannen alsof ze iets willen kopen. Daarna bedreigen ze de juwelier met vuurwapens. Op de opnames is niet te zien dat hij wordt neergeschoten.

De daders zijn herkenbaar in beeld, al weet de politie niet of ze niet iets aan hun uiterlijk hebben veranderd. Beelden van de daders worden op billboards in Den Haag getoond en via flyers en posters verspreid.

Deel deze pagina

Audio

  • Politie Haaglanden: 75 tips na overval juwelier De politie heeft tientallen tips binnengekregen over de moord op een juwelier in Den Haag. Een gesprek met Wim Hoonhout van de... politie Haaglanden.

Video en Audio

Meer video en audio