NOS NieuwsAangepast

Lintje voor Tefsen en Groothuizen

Ruim 3400 mensen zijn vanmorgen verrast met een koninklijke onderscheiding. Onder de gelukkigen zijn actrice Carry Tefsen, presentatrice en zangeres Angela Groothuizen, pianist Cor Bakker, acteur Frank Groothof, journalist Frits Barend en acteur Hans Croiset.

Croiset werd voor de tweede keer koninklijk geëerd. Hij is nu bevorderd tot ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. Dat is de hoogste civiele onderscheiding. De 76-jarige Croiset is naast acteur ook toneelregisseur en oprichter van het Nationale Toneel.

In totaal zijn elf mensen vandaag gedecoreerd in de orde van de Nederlandse Leeuw.

Jong en oud

De jongste gedecoreerde dit jaar is de 24-jarige honkballer Dwayne Kemp uit Rotterdam. Hij is lid van het Nederlands honkbalteam dat vorig jaar wereldkampioen werd. Ook twee van zijn teamgenoten zijn onderscheiden.

De oudste persoon die een lintje in ontvangst mocht nemen is de 94-jarige L.C. Bovens, ook uit Rotterdam. Hij is nog steeds actief als vrijwilliger voor de Koninklijke Scherpschuttersvereniging Rotterdam.

Dit jaar zijn er 70 koninklijke onderscheidingen meer uitgedeeld dan vorig jaar. Iets meer dan een derde daarvan ging naar een vrouw. Verder valt op dat de meeste lintjes aan inwoners van Zuid-Holland zijn uitgereikt. Naar inwoners van Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint-Maarten gingen 46 lintjes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl