NOS NieuwsAangepast

Meer zendtijd voor Canvas

De Vlaamse tv-zender Canvas krijgt vanaf 14 mei meer zendtijd. Canvas zal dagelijks vanaf 14.00 uur gaan uitzenden. Tot nu toe begon Canvas pas om 20.00 uur en deelde het een kanaal met kinderzender Ketnet.

Ketnet verhuist vanaf 1 mei naar een nieuw derde tv-net. De Vlaamse publieke omroep wil op Canvas meer nieuws en actualiteiten uitzenden. 's Middags komt er ieder uur een nieuwsbulletin van 100 seconden. Ook zal er vaker in de programmering worden ingebroken bij groot nieuws.

Daarnaast is er meer ruimte voor films, komedies en documentaires. Net als nu zal ongeveer de helft van het aanbod bestaan uit buitenlandse, vooral Britse en Scandinavische, programma's.

Kwaliteitszender

Netmanager Marc Coenen is blij dat er meer ruimte komt voor Canvas. "We hebben in 15 jaar een reputatie opgebouwd als kwaliteitszender. Op die weg gaan we onverminderd door."

Kinderzender Ketnet krijgt vanaf 1 mei een eigen kanaal. Dat derde VRT-net zal overal in Nederland via digitale televisie te zien zijn en in de meeste gemeenten ook analoog. Canvas blijft op hetzelfde kanaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl