NOS NieuwsAangepast

Aanleg A4 bij Delft gestart

Demissionair minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft vandaag het startschot gegeven voor de aanleg van de A4 tussen Delft en Schiedam. De aanleg volgt op een slepende discussie van bijna zestig jaar.

In haar toespraak noemde Schultz de geschiedenis van dit 7 kilometer lange gedeelte van de A4 "een voorbeeld van hoe het niet meer moet". Volgens de minister "ging dit kleine stukje weg kopje onder in het drijfzand van trage politieke besluitvorming, tegenstrijdige regelgeving en slepende procedures". Die procedures werden voornamelijk gevoerd door natuurorganisaties en omwonenden.

Tunnel

Het compromis is nu gevonden in een aanleg met een verdiepte ligging en een tunnel, plus investeringen in onder meer de natuur. De 'ontbrekende schakel' in de A4 moet de files tussen Den Haag en Rotterdam verkorten en bovendien het sluipverkeer op andere wegen aanpakken.

De aanleg en de extra maatregelen daar omheen kosten in totaal 650 miljoen euro. De verwachting is dat op een gemiddelde werkdag 128.000 automobilisten gebruik zullen maken van de snelweg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl