NOS NieuwsAangepast

De Jager noemt overleg constructief

Demissionair minister De Jager heeft tot 01.00 uur vannacht overlegd met D66, ChristenUnie, GroenLinks, CDA en VVD over manieren om uit de impasse over de bezuinigingen te komen. De Jager wil niet zeggen of hij hoopvol is, maar hij noemt het overleg constructief.

"Er is genoeg aanleiding om morgen verder te praten. We gaan proberen meer partijen bij de gesprekken te betrekken, zoals de PvdA."

Geen overeenstemming

Het kabinet moet voor het eind van de maand aan de Europese Commissie laten weten hoe het het begrotingstekort omlaag wordt gebracht. Over de manier waarop dat moet gebeuren, is nog geen overeenstemming in de Kamer.

Bronnen rond de VVD-fractie hebben bijvoorbeeld laten weten dat de VVD vasthoudt aan de 3-procentsnorm. Als het nieuwe bezuinigingspakket daar niet aan voldoet, dan doet de VVD niet mee.

Knetterhard

Na afloop van het overleg wilde niemand ingaan op details. D66-leider Pechtold benadrukte dat de gesprekken "constructief" zijn. ChristenUnie-leider Slob zei dat er "knetterhard wordt gewerkt door mensen die verantwoordelijkheidsgevoel hebben".

GroenLinks-leider Sap zei dat de partijen ernaar streven vandaag een akkoord te bereiken. Vanaf 15.00 uur is er een debat over de begroting. De verwachting is dat het debat tot laat in de avond zal duren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl