Nipte zege Juventus en AC Milan

Juventus heeft nog altijd drie punten voorsprong op AC Milan. De koploper won bij Cesena (0-1) en de nummer twee versloeg met dezelfde cijfers Genoa.

Beide clubs moesten hard werken voor de punten en stelden pas in de slotfase de zege veilig. Juventus was oppermachtig tegen Cesena, maar miste kans op kans. Zo liet Andrea Pirlo voor de tweede keer op rij een penalty onbenut. Tien minuten voor tijd bezorgde Marco Borriello de ongeslagen koploper alsnog drie punten met een fraai diagonaal schot.

Milan, met Urby Emanuelson en Mark van Bommel in de basis, had nog langer nodig om het net te vinden. Vijf minuten voor tijd maakte Kevin-Prince Boateng de enige treffer.

Sneijder belangrijk voor Inter

Internazionale mag in de Serie A nog hopen op de derde plaats en daarmee de voorrondes van de Champions League. De ploeg won dankzij twee treffers van Wesley Sneijder met 3-1 van Udinese en staat zesde op drie punten van Lazio, dat met 2-1 verloor bij Novara.

Udinese kwam na zes minuten op 1-0 via Danilo, maar vier minuten later ging de doelman in de fout bij een schot van Sneijder. Na een klein half uur liet onze landgenoot na goed werk van Diego Milito ook de 2-1 aantekenen en nog voor rust zorgde Ricardo Alvarez voor 3-1.

Lazio verloor door een treffer in de slotfase van Giuseppe Mascara. De ploeg heeft één punt voorsprong op Napoli (2-0 zege bij Lecce) en drie punten op Udinese en Inter.