NOS NieuwsAangepast

Hulploket voor agenten in nood

Politiemensen die psychische problemen hebben, kunnen voortaan 24 uur per dag hulp krijgen. Ze kunnen daarvoor terecht bij het 24/7 Loket Politie, dat telefonisch en digitaal bereikbaar is.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft vandaag het eerste loket geopend. Het is bedoeld voor politiemensen uit de regio's Groningen, Friesland en Drenthe, voor studenten van de Politieacademie en mensen die op missie zijn geweest.

Trauma's

Het hulploket is bedoeld om de drempel te verlagen voor politiemensen met psychische of sociale problemen die hun werk beïnvloeden. Er kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een traumatische ervaring zoals een verkeersongeval of een geweldsincident, die een agent niet alleen kan verwerken.

Ook familieleden kunnen bellen als ze signaleren dat een agent ergens mee zit. Dat was eerder nog niet mogelijk bij de politie.

Met het actieplan Versterking professionele weerbaarheid wil minister Opstelten het aantal politiemensen terugdringen dat verminderd inzetbaar is door sociale of psychische klachten. Het is de bedoeling dat het 24/7-loket begin volgend jaar voor alle politiemensen bereikbaar is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl