De Jager praat over bezuinigingen

Jan Kees de Jager»
Jan Kees de Jager ANP

Minister De Jager overlegt de hele dag met Kamerleden over manieren om uit de impasse te komen rond de bezuinigingen. Hij heeft achter de schermen met veel partijen gepraat, onder andere met de SP en met GroenLinks, D66 en de ChristenUnie samen. Daarna sprak hij met de PvdA.

Het kabinet moet voor het eind van de maand aan de Europese Commissie laten weten hoe het het begrotingstekort naar beneden gaat brengen. Maar over de manier waarop dat moet gebeuren, bestaat grote onenigheid in de Kamer. Morgen is er een Kamerdebat.

Verder praten

De Jager zei dat hij tot nu toe vooral heeft geluisterd naar de wensen van de fracties en dat er niet is onderhandeld. Volgens D66-leider Pechtold is er na het overleg van zijn partij, Groenlinks en de ChristenUnie met De Jager ruimte om verder te praten.

Niemand wil ingaan op details. Pechtold benadrukte wel "dat je niet in zeven uur regelt wat in zeven weken niet gelukt is". ChristenUnie-leider Slob zei dat het niet meer dan logisch is dat partijen die anderhalf jaar aan de kant hebben gestaan nu ook hun eigen wensen inbrengen.

Deel deze pagina

Video

Minister De Jager overlegt de hele dag met Kamerleden over manieren om uit de impasse te komen rond de... bezuinigingen. Hij heeft achter de schermen met veel partijen gepraat, onder andere met de SP en met GroenLinks, D66 en de ChristenUnie samen. Niemand wil ingaan op details. Pechtold benadrukte wel "dat je niet in zeven uur regelt wat in zeven weken niet gelukt is". Volgens ChristenUnie-leider Slob "wordt er knetter hard gewerkt."

 • Pechtold en Slob: er wordt knetter hard gewerkt

  Minister De Jager overlegt de hele dag met Kamerleden over manieren om uit de impasse te komen rond de... bezuinigingen. Hij heeft achter de schermen met veel partijen gepraat, onder andere met de SP en met GroenLinks, D66 en de ChristenUnie samen. Niemand wil ingaan op details. Pechtold benadrukte wel "dat je niet in zeven uur regelt wat in zeven weken niet gelukt is". Volgens ChristenUnie-leider Slob "wordt er knetter hard gewerkt."

 • Blok: uiterste doen om eruit te komen

  Minister De Jager overlegt de hele dag met Kamerleden over manieren om uit de impasse te komen rond de... bezuinigingen. Hij heeft achter de schermen met veel partijen gepraat, onder andere met de SP en met GroenLinks, D66 en de ChristenUnie samen. Niemand wil ingaan op details. Volgens VVD-leider Blok wordt wel het uiterste gedaan om eruit te komen.

 • De Jager: alle voorstellen bespreken

  Minister De Jager overlegt de hele dag met Kamerleden over manieren om uit de impasse te komen rond de... bezuinigingen. Hij heeft achter de schermen met veel partijen gepraat, onder andere met de SP en met GroenLinks, D66 en de ChristenUnie samen. Daarna sprak hij met de PvdA. De Jager zei dat hij tot nu toe vooral heeft geluisterd naar de wensen van de fracties en dat er niet is onderhandeld.

 • Sap: bij debat al alternatief neerleggen

  Minister De Jager overlegt de hele dag met Kamerleden over manieren om uit de impasse te komen rond de... bezuinigingen. Hij heeft achter de schermen met veel partijen gepraat, onder andere met de SP en met GroenLinks, D66 en de ChristenUnie samen. GroenLinks-leider Sap wil morgen bij het debat een alternatief neerleggen.

 • Buma: druk nu veel hoger

  Minister De Jager overlegt de hele dag met Kamerleden over manieren om uit de impasse te komen rond de... bezuinigingen. Hij heeft achter de schermen met veel partijen gepraat, onder andere met de SP en met GroenLinks, D66 en de ChristenUnie samen. Niemand wil ingaan op details.

Audio

 • 'Morgen brief van De Jager naar de Kamer' Waar is demissionair minister De Jager van Financiën? Verslaggever Barbara Terlingen volgt hem op de voet.
 • De Jager op jacht naar bezuinigingen Het levert ongewone beelden op in de Tweede Kamer: Jan Kees de Jager die op allerlei deuren klopt, van kamer naar kamer, van partij... tot partij, om te kijken waar hij op kan bezuinigen. Politiek verslaggever Hans Andringa vertelt.
 • Onduidelijkheid over passend onderwijs Passend Onderwijs moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen met een gedrags- of leerprobleem van het speciaal onderwijs naar... het regulier onderwijs kunnen. Minister van Onderwijs trok er 3,7 miljard voor uit, maar bezuinigde even later 300 miljoen. Dat zorgde voor veel woede. In maart nog werd er gedemonstreerd in de Arena. U hoort Jan Aarts, lid Lid College van Bestuur van INOS.
 • 'Rollen omgekeerd na val kabinet' Minister De Jager zoekt een oplossing om uit de impasse rond de bezuinigingen te komen. Hans Andringa doet verslag vanaf het... Binnenhof

Video en Audio

Meer video en audio