Leers laat eisen migratie vallen

Minister van Asiel en Immigratie Gerd Leers»
Minister van Asiel en Immigratie Gerd Leers ANP

Demissionair minister Leers van Immigratie en Asiel zet zich in Europa niet meer in voor hardere eisen rond gezinsmigratie. Dat heeft hij gezegd in de Tweede Kamer.

In het gedoogakkoord stond dat het kabinet zich in Europa hard zou maken voor inkomens- en leeftijdsgrenzen voor migranten. Nu het kabinet is gevallen zal Leers daar geen prioriteit meer aan geven. Het was vooral de PVV die aandrong op de hardere eisen.

Leeftijdsgrens

Volgens het kabinet zouden migranten die familie naar Europa willen halen minimaal 120 procent van het minimumloon moeten verdienen. Ook zou een leeftijdsgrens van 24 jaar moeten gelden en alleen getrouwde partners zouden in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning.

Leers laat deze onderwerpen voorlopig rusten. Hij zal alleen nog aandringen op het tegengaan van mensenhandel en het stimuleren van integratie.

Deel deze pagina

Audio

  • Leers laat eisen gezinsmigratie varen Minister Leers voor Immigratie en Asiel gaat zich in Europa niet meer sterk maken voor strenge eisen voor gezinsmigratie. Leers... laat de lobby voor strenge maatregelen varen, nu het kabinet is gevallen. Politiek verslaggever Michiel Breedveld in gesprek met de demissionair minister.
  • Leers: er past mij wel bescheidenheid Minister Leers van Immigratie en Asiel gaat zich in Europa niet meer sterk maken voor strenge eisen voor gezinsmigratie. In het... gedoogakkoord met de PVV was afgesproken dat de leeftijd voor een partner uit het buitenland wordt verhoogd naar 24 jaar. Bovendien zou de inkomenseis omhoog gaan. Leers laat de lobby voor strenge maatregelen varen, nu het kabinet is gevallen.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4539 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5712 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4625 keer afgespeeld

Meer video en audio