NOS NieuwsAangepast

Machinist had mogelijk last van zon

De machinist van de stoptrein die afgelopen zaterdag op een intercity in Amsterdam botste, heeft mogelijk last gehad van de laagstaande zon. Dat blijkt uit de 24-uursrapportages van ProRail en van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

In de rapporten met eerste bevindingen schrijven ProRail en de inspectie dat de machinist van de stoptrein door rood is gereden. Maandag schreef minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer dat de stoptrein mogelijk een rood sein is gepasseerd. ProRail en de inspectie schrijven in de rapporten dat dat is gebeurd.

Zicht belemmerd?

Zowel de Inspectie Leefomgeving en Transport als ProRail wil onderzoeken of het zicht van de machinist is belemmerd door de laagstaande zon. ProRail schrijft dat de voorruit van de stoptrein direct na het ongeluk is gecontroleerd. Die was schoon en helder, schrijft ProRail. Een verklaring van de machinist van de stoptrein is nog niet in de rapporten opgenomen.

Bij het ongeluk zaterdag raakten ruim 100 mensen gewond, van wie 42 ernstig. Een vrouw van 68 overleed een dag na het ongeluk aan haar verwondingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl