Oekraïne boos om energiespotje

Beeld uit het energiespotje»
Beeld uit het energiespotje NLE

De Oekraïense autoriteiten willen dat de Nederlandse Energie Maatschappij een reclamespotje van de buis haalt. Het gaat om het spotje over het Europees Kampioenschap voetbal met sportjournalist Henk Spaan.

In de reclame schrikt een Nederlandse vrouw als ze op internet schaars geklede Oekraïense vrouwen ziet. Vervolgens wordt gesuggereerd dat vrouwen hun man van een reis naar het EK kunnen weerhouden door over te stappen naar de Nederlandse Energie Maatschappij. Dat bedrijf biedt overstappers een thuistap aan, zodat ze thuis met vrienden naar het voetbal kunnen kijken.

Volgens Oekraïense media is het ministerie van Buitenlandse Zaken in Kiev boos over het spotje. Het zou mensen ontmoedigen om naar het land af te reizen voor het EK. De komende dag spreken de Oekraïnse ambassadeur en het bedrijf over de kwestie.

Verrast

Directeur Swinkels van de Nederlandse Energie Maatschappij is verrast door de Oekraïense bezwaren. Hij wil de ambassadeur er in het gesprek van overtuigen dat het spotje komisch bedoeld is en bovendien niet negatief is over Oekraïne.

Deel deze pagina

Audio

  • Oekraïense ambassadeur not amused met reclamespotje De Oekraïense ambassadeur Alexander Horen is niet blij met een spotje van de Nederlandse Energie Maatschappij. Hij is niet blij... met de manier waarop de Oekraïense vrouwen zijn weggezet.

Video

Video en Audio

Meer video en audio