NOS NieuwsAangepast

Voorzitter De Unie stapt op

Voorzitter Rendert Algra van vakbond De Unie stapt per direct op. De reden is dat hij en de rest van het bestuur van de bond het oneens zijn over deelname aan De Nieuwe Vakbeweging.

Algra wil dat De Unie zich bij dat initiatief van de vakcentrale FNV aansluit, het bestuur wil dat niet.

De FNV is plannen aan het maken om zich om te vormen tot De Nieuwe Vakbeweging. De vakcentrale heeft eerder al aangekondigd dat ook bonden van buiten de FNV welkom zijn bij die nieuwe beweging.

Autonoom blijven

De Unie is onderdeel van MHP, de vakcentrale voor middengroepen en hoger personeel. Het bestuur van De Unie zegt geen enkele reden te zien "om te kiezen voor de onzekerheid en instabiliteit van De Nieuwe Vakbeweging". Het bestuur zegt te geloven "in de eigen kracht van onze vakorganisatie en ziet voldoende mogelijkheden om autonoom te blijven opereren, samen met de andere bonden in de MHP".

Algra zegt in een reactie: "Het gaat slecht met de Nederlandse vakbeweging. Er is sprake van teruglopende ledenaantallen. We moeten de handen ineen slaan en daarom lijkt De Nieuwe Vakbeweging mij een goed initiatief. Het bestuur deelt mijn mening echter niet en daarom zou het ongeloofwaardig zijn als ik zou aanblijven."

De vicevoorzitter van De Unie, Reinier Castelein, neemt de taken van Algra voorlopig over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl