NOS NieuwsAangepast

'Explosie in Damascus'

In de Syrische hoofdstad Damascus is een autobom ontploft. De staatstelevisie bericht dat er zeker drie mensen gewond zijn geraakt. Volgens tegenstanders van het regime is een inlichtingenofficier bij de explosie omgekomen.

Het regime zegt dat gewapende terroristen achter de aanslag zitten. Volgens de staatstelevisie was de explosie in een populair winkelgebied, vlak buiten het stadscentrum. Verscheidene gebouwen zouden beschadigd zijn.

Sinds het staakt-het-vuren op 12 april inging, is het bestand geregeld gebroken. Gisteren vielen er volgens activisten bij geweld in Syrië zeker 70 doden, de meesten in de stad Hama.

Waarnemers

Volgens het vredesplan van VN-gezant Kofi Annan moet het leger zich terugtrekken uit stedelijke gebieden, maar dat is vooralsnog niet gebeurd.

De VN-Veiligheidsraad stemde zaterdag in met een resolutie die voorziet in het sturen van 300 waarnemers naar Syrië. Momenteel zijn er elf waarnemers in het land. Annan wil dat de 300 waarnemers volgende week in Syrië zijn om toe te zien op naleving van het bestand.

Annan zal de Veiligheidsraad vandaag opnieuw informeren over de situatie in Syrië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl