NOS NieuwsAangepast

Geen doorbraak in zaak vermist kind

In New York is de nieuwe zoektocht naar Etan Patz gestaakt, een jongen die al 33 jaar wordt vermist. De FBI en de politie hoopten op een doorbraak in de zaak; een speurhond rook onlangs iets bij een appartement in Manhattan, een paar straten van het huis waar de jongen woonde.

In het appartement woonde destijds een man die Etan kende. Hij gebruikte de kelder als werkplaats, maar liet er soms ook kinderen spelen. Een paar dagen na de vermissing van de jongen stortte hij in de kelder een nieuwe betonnen vloer. Sinds donderdag hebben de FBI en de politie in de kelder gezocht en gegraven.

Een vlek die er werd gevonden, blijkt geen bloedvlek te zijn. Ook zijn in de kelder geen menselijke resten gevonden, melden Amerikaanse media.

Nationale Dag van de Verdwenen Kinderen

De jongen verdween in 1979, toen hij op weg was naar de bus die hem naar school had moeten brengen. Hij was toen 6 jaar.

De verdwijningszaak bleef de Amerikanen jarenlang bezighouden. In 1983 riep president Reagan 25 mei, de dag van de vermissing van Etan Patz, uit tot Nationale Dag van de Verdwenen Kinderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl