NOS NieuwsAangepast

A'dam weert Utrecht-aanhangers

Fans van FC Utrecht mogen donderdag niet in Amsterdam demonstreren tegen wat zij noemen "de verdere criminalisering van voetbalsupporters". Burgemeester Van der Laan verwacht ernstige ordeverstoringen en verbiedt de demonstratie.

De Utrechtse supporters waren van plan om donderdag met honderd man van de Amsterdam Arena naar trainingscomplex De Toekomst te lopen. Daar spelen jong Ajax en jong FC Utrecht dan de bekerfinale. Vanwege veiligheidsredenen mogen bij die wedstrijd alleen kinderen en hun begeleiders aanwezig zijn.

Rivaliteit

Volgens Van der Laan zullen fans van Ajax de demonstratie zien als een provocatie. "Voor mij staat de veiligheid van de kinderen voorop'', zegt de burgemeester. "Het is een absurde ontwikkeling dat wedstrijden van jeugdelftallen mogelijk het toneel worden van confrontaties tussen zogenaamde supportersgroepen".

Tussen de harde kern van Ajax en die van Utrecht bestaat al jaren grote rivaliteit. Wedstrijden tussen de twee teams vallen in de hoogste veiligheidscategorie. Volgens de gemeente Amsterdam is met de Utrechtse supporters tevergeefs gesproken over een alternatieve tijd en locatie voor de demonstratie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl